Honlap Menü
Főoldal
Vendégkönyv
Blog 
Képgaléria

Zene Hallgatás



Chat 
Statisztika 
Kérdések 
Értékeld honlapomat
Összes válasz: 7
);">
:padding:10px;">
 

Téli Sütemény Receptek 

 

                                                                   Téli aprósüti: 

                                                           

 
  •                                          Hozzávalók:                                                 
  •                                             30 dkg liszt                                                    
  • 20 dkg hideg vaj
  • 15 dkg porcukor
  • 1 csipet só
  • 2 tojássárga
  • A díszítéshez:
  • 10 dkg fehércsoki
  • 10 dkg csokoládé
  • pici vaj
  • pár kanál tejszín
  • cukorgyöngyök  ételszínező
  • dekor cukormáz
  • ELKÉSZÍTÉS

    Elkészítés: A tészta hozzávalóit a tojássárga kivételével összemorzsoljuk az ujjaink hegyével, beletesszük a tojássárgát, és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk az egészet. Ha nem áll össze, tehetünk hozzá 1 kanál tejfölt is. Gyorsan dolgozzunk, ne olvadjon meg a vaj. Fóliába csomagolva hűtőszekrényben pár órát pihentetjük.

    Vékonyra kinyújtjuk, kiszúrjuk különböző formákkal, és forró sütőben pár perc alatt vilagosra sütjük. Vigyázzunk, hogy ne égjenek meg.

    A fehércsokit gőz fölött felolvasztjuk, diónyi vajat és 2 kanál tejszínt teszünk bele, felét ételfestékkel színezzük. A csokit is felolvasztjuk, ide is teszünk vajat és tejszínt.

    A kekszek tetejét megkenjük a csokimázakkal, cukorgyönggyel díszítjük, ha megszáradtak, a cukor dekortollal rajzolunk rájuk.

  •  

 

Diós és szilvalekváros Hókifli

Hozzávalók: 

         

50 dkg liszt

  • 20 dkg vaj, vagy margarin

  •                                   1 dl tej

  •                                    1 dkg élesztő

  •                              1 kk. cukor

  •                              10 dkg porcukor

  •                           1 vaníliás cukor

  •                            Töltelék:

  •                           20 dkg darált dió

  •                           3 dkg mazsola

  •                        10 dkg cukor

  •                     1/2 citrom reszelt héja

  •                    1 vaníliás cukor

  •                  kevés víz

  •                   keksz vagy zsemlemorzsa

  •                    20 dkg szilvalekvár

  •                   vaníliás porcukor a szóráshoz

                                                                                       Elkészítés: 

    1. Az élesztőt felfuttatom a cukros, langyos tejben. A lisztet elmorzsolom a vajjal vagy margarinnal, hozzáadom a cukrokat, majd az élesztővel összegyúrom. A tésztát jól kidolgozom és letakarva egy órán át pihentetem a gyúródeszkán.
    2. Elkészítem a diótölteléket. A cukorból kevés vízzel szirupot főzök, hozzáteszem a darált diót, a megmosott mazsolát, a citromhéjat, vaníliás cukrot és együtt jól összefőzöm. Ezután teszek bele pár kanál keksz, vagy zsemlemorzsát, ez felszívja nedvességet és jó sűrű lesz a töltelék mire kihűl.
    3. A tésztát kinyújtom, fánkszaggatóval köröket szúrok ki belőle, amit megtöltök felváltva szilvalekvárral és diótöltelékkel, majd kettéhajtom és kifli alakúra igazítom. Tepsibe rakom a kifliket és közepes hőmérsékleten sütöm. Még forrón vaníliás porcukorba forgatom és jól meg is szórom vele.

 

           

  •  

                                                                                                                                                               

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
;">
Belépés
Keresés
Naptár
«  Május 2024  »
HKSzeCsPSzoV
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Barátaink:
  • Ingyenes honlap létrehozása
  • uCoz közösségi fórum
  • Ingyenes online játékok
  • Oktatóvideók
  • A legjobb uCoz-os weboldalak

  • Copyright MyCorp © 2024
    uCoz